Magazín ITEKO

Kožené tašky od Lagena jdou na dračku!

Chcete oživit svůj šatník, mít účelný módní doplňek a zároveň vlastnit originální kvaliní materiál? To vše můžete mít, když si pořídíte hity roku 2016 - kožené tašky české značky Lagen! Žádný Luj Vyton, ani Mikajel Korz. To jsou tzv. shity. S takovými vypadáte jako reklama na vietnamskou tržnici.

Nevěříte, že jsou Lagen tašky nádherné a stylové?

Tak se podívejte na tohoto krasavce!

Není přímo toto váš šálek kávy? Tak si prohlédněte celý eshop!

Kreatin - jak jej užívat a jeho výhody

Kreatin patří mezi nejlepší a nejefektivnější možnosti, jak zlepšit svůj fyzický výkon. Samozřejmě pokud ho správně dávkujete. Nejlepší je jej užívat ve dvou fázích, které laicky můžeme označit za nalaďovací fázi a fázi udržovací. Efektivita užívání kreatinu záleží na správném rozvržení těchto fází a určují se individuálně pro každého sportovce. Nemá žádné vedlejší účinky kromě zvyšování tělesné hmotnosti, což bývá většinou pro sportovce žádoucí. Důležité je zmínit, že přiberete, ovšem podíl tělesného tuku se sníží. To znamená, že kreatin můžete považovat za ideální prostředek pro zefektivnění vašeho tréninku.

kreatin monohydrát

Číst dál: Kreatin - jak jej užívat a jeho výhody

Rustikální kuchyně se nesou ve znamení tradice

Rustikální kuchyňské linky patří do kategorie luxusní interiéry a bývají často vyrobené z masivního dřeva, nebo alespoň jejich přední části. Typická barva je tmavě hnědá (kaštan, ořech, třešeň), ale výjimkou není ani použití světlého dřeva (olše, dub) nebo kuchyně v bílé či světle zelené barvě.

Kuchyň bez spotřebičů si lze jen těžko představit, ale je vhodné vybrat ty v retro nebo tradičním stylu, aby nepůsobily rušivě. A také celkové ladění a doplňky by měly odrážet klasický rustikální styl – textilie, svítidla, jídelní stůl a židle.

Vinařský zákon

Existuje určitý vinařský zákon, který přikazuje, jak by se měla sudová vína velkoobchod označovat.
Joven (mladý) jsou mladá vína, která se uvádějí na trh prvním nebo druhým rokem po sklizni a jsou určena k okamžité spotřebě. Uchovávají si charakter odrůdy, svěžest i ovocnost. Měla by se konzumovat během jednoho roku. Pokud se tak nestane, neznamená to, že by to vínu uškodilo, ale může ztratit něco ze své svěžesti. Tato vína jsou velmi moderní, dobře se pijí a mají svoje důležité místo v gastronomii. Sin crianza (bez sudu) je zřídka vyskytující se označení vín podobné kategorie jako joven, ale víno se nemusí spotřebovat během jednoho roku a svým způsobem dozrává v lahvi. Někdy taková vína od dobrých výrobců nejsou deklarovaná ani jako joven, ani sin crianza, ale mají svěžest a ovocnost a charakter mladého vína.Cosecha je vyšší kategorie zrání a víno může zrát i několik měsíců v barikovém sudu a následně v lahvi. Je to totéž jako semi crianza, označení pro tzv. částečné zrání v malém tzv. barikovém sudu o obsahu 225 l.