Magazín ITEKO

Dopravní značení pro Vaši firmu

Dopravní značení je třeba si hlídat v každé obci. A také v městech. Města většinou nemají problém si zaplatit kvalitní firmu, takže takové dopravní značení v Praze má úroveň. Jenže pokud chce ušetřit třeba firma, která je povinna označit příjezdové cesty, bezpečnostní značení a ostatní věci spojené s průmyslovými areály, je nutné najít firmu, která udělá kompletní zakázku na míru. Přesně taková je rodinná firma Janoušů, která se jmenuje JA Clean. Jejich sídlo je z Vlašimi, takže dopravní značení Praha není problém zajistit i z okolí. Vlastně je to výhodnější mít na tyto práce firmu z okolí. Pražská firma si automaticky zvýší "městskou" marži a nastolí nereálné ceny. U JA Clean se můžete spolehnout na osobitý a individuální přístup a finální dostupnou cenu. Kromě dopravního značení dělá společnost i průmyslové podlahy.

JA Clean - opravdu bezpečné značení

Firma JA Clean je největším poskytovatelem bezpečnostního značení pro logistické areály a průmyslové haly v České republice. Dokázali zrealizovat více než 3000 zakázek. Každým rokem se aktualizují směrnice nejen Evropské Unie, které diktují pravidla pro značení. Po tom, co jsem si prohlédl, co vše musí nebo by mělo být vyznačeno, jsem se rozhodl, že se o své zkušenosti podělím s vámi. Pod bezpečnostní značení patří například ohraničení úplné každého objektu položeného na zemi. Musí být kolem něj lemovaná žlutá čára, aby bylo jasně vidět, kde je prostor manipulace. Zároveň jsou speciálně pokryty barvou samotné trasy pro vozidla jako jsou balíkovače atd. Tyto cesty jsou většinou zelené a ohraničené bílou lajnou. Všude, kde je potecionální výskyt nebezpečí uvidíte páskovanou žluto-černou. Podle výzkumů vědců kombinace těchto barev nejlépe ovlivňuje vnímání a pozornost. Tomuto dochází díky epoxidovým nátěrům.

Hydraulické systémy kontrolujte

V lavicích střední školy nám fyzikální zákony hydrauliky připomínaly možná tak rébus značek a pojmů. Nejeden žák se ale do tohoto průmyslu v dospělosti uvrtal, pochopil a objevil jeho krásu. V tomto odvětví je servis hydraulických systémů nutností. Ačkoliv lze poruchám spolehlivě předcházet, minimálně servisní kontroly se vyplatí. Samotná oprava může u složitých přístrojů stát nemalé peníze a řádnou dávku času.

Pokud si pořizujete toto zařízení, informujte se, zda firma také poskytuje servis hydraulických systémů. Pokud ano, domluvte se rovnou předem. Tyto služby bývají žádané a odborníků lze spočítat na prstech jedné ruky. Starost o stroje je podmíněná, stejně jako si necháváte kontrolovat své auto, nechte zkontrolovat i hydraulické stroje. Opatrnost se vyplácí.

Hydraulika nám pomáhá v mnoha směrech

hydraulika

Hydraulika je proces, s kterým se asi každý z nás setkal už na základní či střední škole. Ať už předmět Fyzika patřil mezi vaše oblíbené či nikoliv, nejspíše si něco málo o hydraulice vybavíte. Tento fyzikální jev spočívá v přenášení sily mezi dvěma různými písty.

Všechny tyto pojmy nám v dětství přišly nejspíš zbytečně složité a komplikované. Taky jste si v hodinách často pokládali otázku "k čemu mi to, sakra, v budoucnu bude"? Až na několik jedinců, kteří se rozhodli tento obor studovat či se s ním setkávají při svém zaměstnání, asi k ničemu. Ale v rámci jakéhosi všeobecného přehledu se rozhodně hodí o hydraulice něco málo vědět.

Nejlépe se složitější věci pamatují na příkladech. Pokud jde o hydrauliku, pak si pamatujte, že na jejím principu fungují obráběcí a tvarovací stroje, pomáhá nám s řízením automobilů či přemísťováním těžkých věcí.

Svařovací technika

Obloukové svařování v ochranných plynech metodami MIG a TIG jsou v dnešní době nejužívanějšími metodami v praxi, které se mohou využívat i pro svařování hliníku a jejich slitin. Metoda TIG vznikla již ve 30. letech 20. století, kdežto metoda
MIG byla vynalezena v polovině 20. století. Svařování netavicí se elektrodou (TIG) je považováné za progresivnější metodu, a to z hlediska dosažitelné kvality svarových spojů a vyšší operativnosti této metody v různých polohách. Metoda s tavicí se
elektrodou v ochranném plynu (MIG) je považována za více produktivní a ekonomickou. Nicméně je také možné docílit požadované kvality svarových spojů i touto metodou. Mistrem v oboru svařovací technika je v České republice německá firma TBI Industries.